ГЕРБ решават днес за премиер, искат Бойко Борисов. Вероятно в неделя

...
ГЕРБ решават днес за премиер, искат Бойко Борисов. Вероятно в неделя
Коментари Харесай

ГЕРБ решават днес за премиер, искат Бойко Борисов


ГЕРБ вземат решение през днешния ден за министър председател, искат Бойко Борисов. Вероятно в неделя следобяд ще решим на кого в понеделник президентът ще връчи досието с първия мандат. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който уточни, че Изпълнителната комисия на партията ще организира съвещание,
на което ще се вземе окончателното решение.
„ Моето персонално мнение е, че в случай че желаеме да възстановяваме политическата система, би трябвало да подхождаме разумно. Каква е логиката? Като имаме първа политическа мощ, нормално водачът на партията става министър председател. Бойко Борисов, считам, че би трябвало да бъде номиниран ”, уточни той.

По думите му, в случай че изключим всички фикции и фиксации, на които сме жертва през последните години, партията, която завоюва вота – предлага водача си, образува коалиция.
„ Това е естествената процедура във всички демократични страни ”.
Преди него и Владислав Горанов тази заран сподели, че Борисов е най-подготвеният и най-добре признат български политик в Европа.

„ Правителство с министър председател Десислава Атанасова най-вероятно няма да забележим, ние министър председател си имаме, той се споделя Бойко Борисов “, съобщи в изявление за bTV някогашният финансов министър в държавното управление на ГЕРБ
„ Когато имаш Меси не е нужно да търсиш Ди Мария “,
отговори във футболен звук Владислав Горанов във връзка кой ще бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ
при приемане на мандата в понеделник от Румен Радев.
Бившият финансов министър акцентира, че в тежката обстановка и рецесията, в която се намира страната ни, няма по-подготвен за поста министър-председател на България от Бойко Борисов.
Горанов добави, че ГЕРБ ще предложи държавно управление,
има стратегия по всяко едно перо за страната, което не се лимитира в 16 точки. По отношение на поддръжката, Горанов е на мнение, че най-естественият сътрудник е Демократична България. Той запита, по какъв начин гласоподавателите на Демократична България одобряват това, че
не може да се сформира държавно управление с ГЕРБ,
с които са в едно европейско семейство, а се случи немислимото „ достоверно дясна партия да се съешава с Българска социалистическа партия “, нещо което преди години беше безусловно немислимо.

Номинацията за министър председател на ГЕРБ-СДС би трябвало да е Бойко Борисов, съобщи и почетният ръководител на „ Гергьовден “ Любен Дилов – наследник, който е част от обединението ГЕРБ-СДС. Дилов посочи, че това е негово мнение, а кого ще номинира ГЕРБ-СДС, зависи от останалите обединения.

Президентът Румен Радев ще връчи на следващия ден в 10 сутринта първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарно-представена група. ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили разполага с 67 места в Народното събрание.

„ Няма какво да шикалкавим, 2 години по-късно проведен безпорядък. За мен персонално това е премиера на България, в случай че желаеме нещо да се промени. Особено с Шенген и всичко, което се случва, би трябвало мощна власт и мощен водач. Какво ще решат, обаче, от ГЕРБ, не мога да ви кажа. Ако зависи от „ Гергьовден “, да сме го издигнали до момента, само че въпреки всичко зависи от ГЕРБ, тъй като те са по-голяма групировка и те вземат решение “, уточни Дилов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР